Στο εφετείο της Αθήνας, βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η αντιπρόεδρος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και οι Αντώνης Συρίγος, Μαρία Θελερίτη, Κωνσταντίνος Μορφίδης και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ώστε να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
«Η παρουσία μας σήμερα εδώ και η παρακολούθηση της δίκης υποδηλώνουν σαφέστατα την επιμονή μας ώστε να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν οι συμπολίτες μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξερχόμενος από το Εφετείο.
Ακόμα, ο Νίκος Βούτσης, μίλησε ακόμα για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά των φασιστικών ομάδων και κομμάτων, τονίζοντας πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του, καταδίκασε απολύτως, και ζήτησε να ληφθούν μέτρα στα κράτη μέλη, για τα φαινόμενα που συνεχώς διαχρονικά αναπαράγονται της φασιστικής, ρατσιστικής, ξενοφοβικής βίας. Και όπου, σε αυτή την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γίνεται σαφής αναφορά και στην παρούσα δίκη, η οποία εξελίσσεται αρκετά χρόνια».
Ο πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε παράλληλα ότι εμπιστεύεται και υποστηρίζει το δικαιικό σύστημα της χώρας «και ιδιαίτερα το Δικαστήριο αυτής της δίκης, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με δεκάδες εκατοντάδες μάρτυρες, σε μια πολυυπόθεση –επιτρέψτε μου την έκφραση– με χιλιάδες αναγνωστέα έγγραφα, πήραμε σήμερα μια αίσθηση του γεγονότος αυτού, προσπάθησε και προσπαθεί για την αναγκαία και κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιτάχυνση αυτής της δίκης.
Είμαστε σίγουροι ότι πέραν των δικαστών και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο παίρνει και θα πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε –επαναλαμβάνω– με πλήρη και αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων και των εγγυήσεων του ελληνικού δικαιικού συστήματος να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα αυτής της δίκης».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε: «Πίσω από τη δίκη αυτή, επειδή ζήσαμε και στη Βουλή το ’11, το ’12, το ’13, υπάρχουν άνθρωποι, συγγενείς, συλλογικότητες, υπάρχουν θύματα, θλιβερά γεγονότα τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι, και όχι μόνο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπάρχει πλήθος γεγονότων που σφράγισαν μια εποχή και που σήμερα, μερικά χρόνια μετά, εκφράζεται το θράσος απ’ ορισμένες πλευρές, μέσα από δυνάμεις που βοηθάνε στο να υπάρχει ένας προϊών εκφασισμός μέσα σε ένα μικρό, ευτυχώς, τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, να επανέρχονται σε τέτοιες βίαιες ενέργειες.
Άρα η παρουσία μας εδώ είναι μια παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση, σε κλίμακα Ευρώπης και βεβαίως της χώρας μας. Υποδηλώνει ακριβώς την απόφασή μας να μη συνεχίζουν να επωάζονται, και κάποια στιγμή να σπάσουν και να βγουν ό,τι βγαίνουν από εκεί μέσα, τα αυγά του φιδιού. Ήμασταν και είμαστε παρόντες μαζί με όλον τον ελληνικό δημοκρατικό λαό».