Η Ζωή είναι μόλις 22 χρoνών και είναι μία από τις καλύτερες καπετάνισσες της Μυκόνου - Queen.gr - Queen.gr

Την Ζωή την γνώρισα πριν περίπου 5 μήνες μέσω κοινών γνωστών και μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον. Αρχικά επειδή ανακάλυψα ότι υπάρχουν ακόμα νέες κοπέλες που συμπεριφέρονται ανάλογα με την ηλικία τους και όχι μεγαλίστικα ή σαν μωρά και δεύτερον γιατί πέρα από μια από τις καλύτερες φοιτήτριες του ΠΑ.ΠΕΙ. στο τμήμα Στατιστικής ασχολείται με τα σκάφη. Και όχι, δεν τα πλένει, δεν είναι καμαρωτίνα, δεν είναι πωλήτρια ταχύπλοων, αλλά είναι καπετάνισσα! Ετσι, λοιπόν, νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ και να γνωρίσετε και εσείς μια γυναίκα που ασχολείται με κάτι τελείως διαφορετικό και για το φύλο μας και για την ηλικία της, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

IMG 4247 bfa56

Νικολεττα: Ποτε πιλοτάρησες για πρώτη φορά σκάφος και πώς τελικά αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό επαγγελματικά;
Zωη: Απο τα παιδικά μου χρόνια, οι οικογενειακές μας διακοπές ήταν με σκάφος και με την παραμικρή αφορμή, ο μπαμπάς μου με έβαζε να πιάνω το τιμόνι, μιας και δεν υπάρχει γιος στην οικογένεια. Ηξερα λοιπόν από τότε, ότι ακόμα και αν δεν ασχοληθώ επαγγελματικά με το να πιλοτάρω σκάφη, θα ήθελα να το μάθω σωστά και γιατί όχι να πάρω και το δίπλωμα. Ετσι λοιπόν στα 18 μου έδωσα εξετάσεις για δίπλωμα ταχύπλοου. Χωρις να έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω, ένας οικογενειακός μας φίλος, μου είπε ότι στην Μυκονο υπάρχουν requests από την Σαουδικη Αραβια για γυναικείο προσωπικό σκαφών (για τους λόγους που φαντάζεστε). Δεν το σκέφτηκα και πολύ και πακετάρισα τα πράγματα μου, με προορισμό την Μυκονο και την προϋπόθεση ότι θα εργαζόμουνα ως καμαρωτίνα σε σκάφος αναψυχής. Ελα όμως που δεν έβρισκαν γυναίκα καπετάνιο και από την στιγμή που ήμουνα η μονή που είχε δίπλωμα ανέλαβα το χρέος εγώ.

N: Ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάφος που έχεις πιλοτάρει;
Z: Ενα αμερικάνικο 60 πόδια (20 μέτρα) .

N: Τι ρούχα φοράς όταν δουλεύεις;
Ζ:Φούστα του τένις, το μπλουζάκι με το όνομα του σκάφους και από μέσα μαγιό. Τα μαλλιά αυστηρά πιασμένα πάνω.

N: Ποια ήταν η πιο τρελή απαίτηση που είχες από πελάτη σε ναύλο;
Z:Δυο απαιτήσεις μου έχουν ¨μείνει"! Μια φιλοξενούμενη μου είχε ζητήσει να της ετοιμάζουμε το νερό που έπινε, με 25% χυμό από ρόδι, σε καινούργιο ποτήρι κάθε φορά. Καποια άλλη στιγμή ένας Αραβας μου είπε: ¨Θελώ να μου βρεις το πιο βαθύ σημείο μεταξύ Ίου και Σαντορίνης, να σβήσεις τις μηχανές και να βουτήξω!".

Ν: Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή;
Ζ: Η διαδρομή από Μύκονο για Σαντορίνη! Περνάμε από Πάρο, Νάξο, Κουφονήσια, Ίο και καταλήγουμε στην Σαντορίνη για το ηλιοβασίλεμα.

Ν: Τι χρειάζεται για να ασχοληθεί μια γυναίκα με αυτό το επάγγελμα;
Ζ: Υπομονη, ηρεμία, να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις την δυνατότητα να αντεπεξέρχεσαι στις δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις. Η θάλασσα λίγο πολύ είναι αδάμαστη. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε την δύναμη της φύσης.

N: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα νερά;
Ζ:Στην Μυκονο. Εχει παντού ξέρες. Αλλά για να είμαι πιο δίκαιη, έχω να πω ότι, δεν υπάρχουν επικίνδυνα νερά, αλλά επικίνδυνοι δήμοι που δεν βάζουν ειδικά φώτα στις ξέρες.

N: Η καλή η καπετάνισσα, στην φουρτούνα φαίνεται;
Ζ: Η αλήθεια είναι ότι επειδή στην Μύκονο έχουμε συνηθίσει στις φουρτούνες, τα "θέματα" τα έχουμε συνήθως στην άπνοια (γέλια)! Ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται από την πιο μικρή λεπτομέρεια μέχρι το πιο σοβαρό θέμα που μπορεί να προκύψει, ανεξαρτήτως καιρού.

Ν: Υπαρχει προκατάληψη στον εργασιακό σου χώρο, επειδή είσαι γυναίκα;
Z: Ποτε δεν δέχτηκα κάποιο σχόλιο από οποιοδήποτε ξένο, σε αντίθεση με κάποιους Ελληνες. Η χώρα μας δυστυχώς έχει μείνει πίσω σε κάποια θέματα. Εχω να πω εδώ το εξής, όταν κάτι σου αρέσει, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να σε εμποδίσει και πρέπει απλά να το κάνεις. Μονο έτσι θα είσαι ευτυχισμένος στο τέλος!

N: Τι σου λένε οι άντρες για το επάγγελμα σου;
Z: Ουαου!

IMG 4248 7f7a7

"Αυτο που αγαπάω περισσότερο στην δουλειά μου είναι ότι είμαστε Dreammakers! Κάνουμε τους φιλοξενούμενους μας, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη. Θελουμε να δούνε μέρη και να γνωρίσουν ομορφιές της πανέμορφης χώρας μας, που δύσκολα θα δει ένας τουρίστας από ξηράς. Νομιζω ότι "κάτι" έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα!"

Ν: Ποια είναι τα όνειρα σου;
Ζ: Να ταξιδέψω σε νέες θάλασσες και να ανακαλύψω νέα μέρη.

N: Ποια είναι η έδρα σου φέτος το καλοκαίρι;
Z: Οπως κάθε καλοκαίρι μέχρι και φέτος, είναι η Μύκονος και πιο συγκεκριμένα ο Πλατύς Γυαλός. "Σπιτι" μου όμως είναι εκεί που ρίχνω κάθε φορά την άγκυρά μου.

N: Ποτε ξεκινά και πότε τελειώνει η σεζόν;
Z: Η σεζόν ξεκινάει Μάιο και τελειώνει Οκτώβριο.

Ν: Πού κοιμάσαι αυτή την περίοδο;
Z: Στο σκάφος.

Ν: Και με την εξεταστική στο ΠΑ.ΠΕΙ.;
Z: Ειναι μια πονεμένη ιστορία. Φεύγω όποτε απαιτείται, δίνω το μάθημα μου και επιστρέφω στο νησί.

N: Καπετάνισσα ή Οικονομολόγος;
Z:Καπετανισσα, εννοείται!

Διαβάστε επίσης: Τί πάει να πει τελικά "Κάνεις σαν κορίτσι;".

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram