Το παραλίμνιο σπίτι που ακολουθεί τον κυματισμό του νερού - News.gr

Το παραλίμνιο σπίτι που ακολουθεί τον κυματισμό του νερού  News.gr

Η δουλειά του δημιουργικού γραφείου Akb βραβεύτηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό του Καναδά.

Η δουλειά του δημιουργικού γραφείου Akb βραβεύτηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό του Καναδά

Σε μια πρώτη ματιά φαίνεται να επιπλέει στη λίμνη Rosseau του καναδικού Οντάριο.

Μη γελιέστε όμως, το Tobin Island Boathouse είναι ένα κανονικό σπίτι που πατάει στη στεριά, ανατρέποντας ωστόσο όλες τις συμβάσεις δόμησης με τον ρευστό σχεδιασμό του.

Η οικία αποζητά να μιμηθεί τον κυματισμό της λίμνης, την ακαθόριστη φόρμα του νερού, αποτελώντας ένα αδιαχώριστο όλο με το φυσικό περιβάλλον.

Η προκυμαία για το σκάφος διακρίνεται από την κατοικία και δημιουργεί έναν εντυπωσιακό χώρο για εξωτερική αναψυχή και οικογενειακές μαζώξεις. Το πρώτο επίπεδο εξάλλου του σπιτιού αφιερώνεται στις βάρκες και τον εξοπλισμό τους.

Ο βιώσιμος χώρος είναι στο άνω επίπεδο, όπου εδώ κυριαρχεί η ζεστασιά και η σχεδιαστική θαλπωρή, σε ευθεία αντίθεση με το σκληρό εξωτερικό πια.

Δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, ένα καθιστικό και μια κουζίνα όλα κι όλα, η μαγεία εδράζεται ωστόσο στην απλόχερη θέα που προσφέρει στη λίμνη.

Όλα το ξύλο μάλιστα για το 213 τετραγωνικών μέτρων οίκημα έχει προέλθει από τους κέδρους της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ωστόσο επεξεργασία με μια προωθημένη ιαπωνική τεχνική διατήρησης του ξύλου.

Η υπέροχη δουλειά του δημιουργικού γραφείου Akb βραβεύτηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό του Καναδά.