Ειδικό Λιμεναρχείο για θέματα Σκαφών Αναψυχής

Varvitsiotis-Miltiadis-346x230Την ίδρυση ενός νέου λιμεναρχείου εξειδικευμένου στα θέματα των σκαφών αναψυχής ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εγκανιάζοντας την έκθεση «Ναυτικό Σαλόνι», η οποία άνοιξε τις πύλες της έπειτα από δυο χρόνια. Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού θα ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι τη Σαρωνίδα και θα καλύπτει ουσιαστικά όλο το παράκτιο και θαλάσσιο πληθυσμό της Αττικής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας για την αναμόρφωση του yachting και την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στη χώρα μας. 

Ο υπουργός δήλωσε φίλος του yachting, των σκαφών αναψυχής και του θαλασσίου τουρισμού, και όπως είπε στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της επαφής των Ελλήνων με τη θάλασσα, στην ανάπτυξη του τομέα του θαλασσίου τουρισμού, όπως και στην καθιέρωση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα του χρόνου να υπάρξει μια ακόμη μεγαλύτερη έκθεση με πολύ μεγαλύτερα σκάφη τα οποία θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα και θα μπορούν να εξάγονται και στο εξωτερικό με πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Επεσήμανε ότι προσδοκούν η αγορά να ανέβει και να φέρουν περισσότερα σκάφη στη χώρα, μικρά και μεγάλα και τόνισε:

«Μάλιστα γι' αυτό το λόγο, όταν περάσαμε στο τέλος του χρόνου τις ρυθμίσεις για τα σκάφη αναψυχής, καταργήσαμε το φόρο πολυτελείας 10% σε όλα τα σκάφη. Δε λέω ότι τα πράγματα με ένα νόμο γίνανε με μαγικό τρόπο καλύτερα.Υπάρχουν υποδομές που πρέπει να φτιάξουμε, οφείλουμε να φτιάξουμε ράμπες, υποδομές στις μαρίνες και να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα των δικών σας επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τη ναυτιλία και την αδειοδότησή τους».