Έκλεψαν ταχύπλοα στη Λευκάδα | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δυο ταχύπλοα σκάφη έκλεψαν άγνωστοι το πρωί της Παρασκευής από τις θαλάσσιες περιοχές Μικρός Γιαλός Πόρου Λευκάδας και «Δεσίμι» Λευκάδας.

Για την κλοπή των σκαφών ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, τα οποία τελικά εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Διακοφτού – Ακράτας, ενώ μετά από καταδίωξη που ακολούθησε οι χειριστές τους τα εγκατέλειψαν σε ακτή κοντά στο ακρωτήρι  «Πούντας» Αχαΐας.

Οι χειριστές και των δυο διέφυγαν από ξηράς, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους στην ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Δερβενίου και Ακράτας με τη συμμετοχή 4 περιπολικών σκαφών,  αεροσκάφους και ελικοπτέρου του Λιμενικού ,καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών αρχών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, τα σκάφη αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα με τους δράστες αναζητείται και ένα δίκυκλο το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως το μέσο διαφυγής τους.