Μαρίνα Αγία Νάπας: Νησί με επαύλεις - Politis News

Μαρίνα Αγία Νάπας: Νησί με επαύλεις  Politis News

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή του τεχνητού νησιού που θα βρίσκεται στο δυτικό μέρος της μαρίνας Αγίας Νάπας, ένα έργο που ...

Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή του τεχνητού νησιού που θα βρίσκεται στο δυτικό μέρος της μαρίνας Αγίας Νάπας, ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το μεγαλόπνοο αυτό project, το οποίο είναι μακράν το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο τεχνητό νησί θα ανεγερθούν 12 πολυτελείς επαύλεις και θα συνδέεται με γέφυρα με την υπόλοιπη ανάπτυξη της μαρίνας.

Όσον αφορά τη μαρίνα της Αγίας Νάπας, οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι με την έναρξη της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου η μαρίνα θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη αναψυχής. Όπως είναι γνωστό, το έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά αποκλειστικά τη μαρίνα και τους χώρους ελλιμενισμού των σκαφών, ενώ η δεύτερη φάση του έργου, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2021, περιλαμβάνει την ανέγερση δύο εντυπωσιακών πύργων με πολυτελή διαμερίσματα καθώς και τις υπόλοιπες χερσαίες αναπτύξεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα αφορούν 190 πολυτελή διαμερίσματα, 29 επαύλεις, πέραν των 20 καταστημάτων και περίπου 10 εστιατόρια και καφεστιατόρια. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τη μαρίνα Αγίας Νάπας έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες που δείχνουν την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών. Οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου περιμένουν πώς και πώς την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους.