Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Αλίμου και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου μετά το Προεδρικό Διάταγμα του περασμένου καλοκαιριού με το οποίο επαναχωροθετήθηκε ο εν λόγω τουριστικός λιμένας.
Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανάψει με γνωμοδότησή του το πράσινο φώς για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών.
Στην προσφυγή του ο δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος) και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.
Όπως υποστηρίζει ο δήμος Αλίμου, η κατασκευή λιμένων οποιαδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.
Παράλληλα, ο δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργού Τουρισμού είναι αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον, καθώς δεν έχουν εκτιμηθεί οι αναμενόμενες συνέπειες στο περιβάλλον από τα σχεδιαζόμενα έργα, έτσι ώστε να αποτραπούν πιθανολογούμενες βλάβες στο περιβάλλον και να μην παραβιαστεί η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.